Istoria IDEM

Fabrica IDEM

Călătoria noastră ne duce înapoi acolo unde a început totul.

DESPRE NOI (cine este IDEM?)

IDEM Safety Switchers a fost creat în 2003 de către Medi Motsaham, fostul șef de Cercetare și Dezvoltare la EJA / Guardmaster. Având o experiență de peste 18 de ani ca director tehnic al EJA / Guardmaster, și mai târziu la Rockwell Automation, el a proiectat și a dezvoltat popularele produse ale brandului Guardmaster, inclusiv Trojan, Titan, Cadet, Rotacam, Ferrogard, Spartan, Lifeline, Minotaur, etc.

În prezent, echipa IDEM, cu experiență de peste 200 de ani împreună, au stabilit un nou standard pentru industrie, oferind "Noua Generatie" de Interblocări și dispozitive de siguranță cu o fiabilitate mai mare, cu caracteristici amplificate și o durabilitate la zi, pentru a face față creșterii constante a cerințelor de mediu introduse pe dispozitivele de siguranță.

Călătoria IDEM

1985 Medi începe munca la EJA Engineering, un mic distribuitor local de produse electrice, având sediul la Hindley Green, Marea Britanie.

1986 Medi creează Departamentul R & D și modelele Trojan, Atlas, Rotacam și LRS1 Rope Switches.

1988 Brandul Guardmaster este consacrat și EJA devine principalul furnizor de întrerupătoare de siguranță de top din Marea Britanie.

1990-1996 Brandul Guardmaster devine cunoscut la nivel mondial cu cele mai populare linii de produse Trojan, Titan, Ferrogard și LRS4.

1996 Medi este membru al echipei MBO, care achiziționează EJA Engineering Group (compus din Guardmaster, Sigma Controls, Nelsa).

1999 Rockwell Automation achiziționează Grupul EJA și comercializează la nivel global comutatoare de siguranță sub marca AB Guardmaster.

2003 Medi pleacă de la Rockwell, cu scopul de a crea IDEM Safety Switches, cu viziunea de a dezvolta "Noua Generatie" de întrerupătoare de siguranță, care vor fi proiectate și fabricate în Marea Britanie.

2005 IDEM produce primul dintre produsele "Noua Generatie", într-o instalație construită cu acest scop lângă Manchester, în Marea Britanie.

2006-10 IDEM devine consacract ca lider dezvoltator a Noii Generatii de Interblocaje de siguranță, specializat în produse pentru industria alimentară, aplicațiile de testare a explozibilului și automatizări. Noile mărci de Kobra Tongue, Guardian Rope, Idemag, Idecode, Euromag, Hygiemag, Hygiecode, Modus sunt vândute la nivel global.

2011 Producția este sistată la Rockwell Automation de la Hindley Green, Marea Britanie. IDEM achiziționează locul cu scopul de a crea un Centru de Clasă Mondială de Excelență pentru proiectarea și fabricarea de mecanisme pentru dispozitivele de siguranță.

2012 80% din personalul IDEM a lucrat la Guardmaster Rockwell Automation.

Prezent OAMENII DE LA IDEM SUNT ACUM înapoi unde călătoria a început.

Mehdi
Medi Motasham
Director Management și Fondator IDEM.
(Former Technical Director EJA / Guardmaster / Rockwell Automation)

O REALIZARE MĂREAȚĂ

MOTASHAM CÂȘTIGĂ PREMIUL ODO J. STRUGER AUTOMATION AL ROCKWELL AUTOMATION

Premiul Odo J. Struger Automation este o onoare oferită anual inginerului care a avut cea mai remarcabilă contribuție în domeniul automatizării. Câștigătorul premiului din anul 2000 este Medi Motasham, Director de Cercetare si Dezvoltare la Guardmaster, Marea Britanie la grupa de componente și de ambalare.

Medi, un angajat al Rockwell Automation, cu achiziționarea EJA Ltd. în 1999, a fost premiat pentru contribuțiile sale la dezvoltarea componentelor mecanismelor de siguranță.

Fiind responsabil pentru configurarea inițială a departamentului de cercetare și dezvoltare a EJA, Medi a inițiat proiectarea și inventarea majorității întrerupatoarelor EJA și a fost, de asemenea, responsabil pentru lansarea Trojan, Titan, Atlas, LRS Rope Switche și diverse alte produse de siguranță, care sunt distribuite în întreaga lume.

Contribuția lui remarcabilă la linia de produse de siguranță Guardmaster a culminat cu responsabilitatea mărită pentru proiectarea liniilor de produse Guardmaster, Sigma și Nelsa.